Agenda
»» Zaterdag 26 mei 2018

Kennismaking met de gemeente Ten Boer

Bent u nieuwsgierig naar de Gemeente Ten Boer die met de gemeente Groningen gaat fuseren? De oppervlakte van de gemeente Groningen wordt anderhalf keer zo groot! Het is een cultuurhistorisch interessant gebied waar vroeger een aantal belangrijke kloosters stond. Deels is dit nog zichtbaar in het landschap. Verder vind je in het gebied een aantal karakteristieke dorpen met hun monumenten en andere bijzondere gebouwen. Om de gemeente Ten Boer beter te leren kennen organiseren we een excursie met medewerking van de Gemeente ten Boer en historische verenigingen in dit gebied.

DambusWe reizen met een museumbus van het Nationaal Busmuseum in Hoogezand langs dorpen als: Ten Boer, Garmerwolde, Lellens, St. Annen, Ten Post, Thesinge, Winneweer, Wittewierum en Woltersum. Bij een aantal belangrijke monumenten stoppen we. Daar krijgen we krijgen een toelichting van een lid van een historische vereniging in dit gebied. Interessant zijn bv de kalkovens in Garmerwolde, de kloosterkerk van Thesinge, het terrein van Bloemhof, het klooster van Emo en Menko, de kerk van Ten Boer (gerestaureerd door Pieter de Vrieze, de oprichter van de Vrienden) en de verlaat in Ten Boer. Onderweg stoppen we voor koffie/thee met appeltaart.

Na de rondrit spreekt Frank de Vries, de burgemeester van Ten Boer, over het fusieproces, de gevolgen van de fusie voor de gemeente Ten Boer en eventuele gevolgen van de fusie voor de gemeente Ten Boer.

Op 26 mei van 13 uur tot ca. 17 uur. Maximaal 48 personen.
Opstappen tegenover het Hoofdstation (bushalte bij de rondvaartboot).
Kosten: 5,- te betalen in de bus.
Aanmelden: via t_vooys@hotmail.com

Lees meer over Ten Boer.

Vrienden van de Stad Groningen
info@vriendenstadgroningen.nl