Agenda | dinsdag 17 juni 2008

Excursie Wall House op 17 juni

wall houseHet bestuur heeft voor u op 17 juni a.s. een excursie geregeld naar een bijzonder gebouw: het Wall House.
We starten om 19.30 uur, dan kunnen we alles nog zien bij daglicht, vooral van belang vanwege het uitzicht.

De rondleiding wordt verzorgd door de heer Kie Ellens, directeur.
De entree bedraagt 6.50 Euro p.p., inclusief koffie/thee.

Het gebouw is een ontwerp van de Amerikaanse architect John Hejduk (New York, 1929-2000). Hij is opgeleid aan het Cooper Union Institute waar de architectuur sterk werd geïntegreerd met andere beeldende kunsten. In zijn beginperiode heeft hij streng geometrische woonhuizen ontworpen, waaronder het Wall House. Deze huizen zijn echter nooit gerealiseerd, zo wel in Groningen waar Wall House 2 is gebouwd.
Hejduk heeft een band met Groningen. Hij heeft voor de Reitemakersrijge een woontoren ontworpen die nooit is gebouwd en hij heeft één van de negen stadsmarkeringen ontworpen. Postuum is Wall House 2 gebouwd.

In het gebouw staat ‘de muur’ centraal. Dit is zeer letterlijk genomen. Het gebouw bestaat uit een 18 m. lange muur met aan één einde de woonverblijfsruimten en aan het andere einde technische en werkruimten.

Tijdens de excursie zullen we horen over de gedachten achter de architectuur van het gebouw, hoe het gebouw nu wordt gebruikt etc. Kortom het belooft een interessante excursie te worden.

Adres: A.J. Lutulistraat 17 (aan het Hoornsemeer). In de omgeving is voldoende parkeerruimte.

Ik hoop velen van u te ontmoeten.

T.H.J. Sleyfer

Opgeven voor 15 juni d.m.v. de bijlage van Vriendenbulletin 53 of per email thomas.sleyfer"at"planet.nl - [download bijlage]

| VRIENDEN VAN DE STAD GRONINGEN |
| « TERUG | DOSSIERS | ACTUEEL |
Activiteiten archief