Agenda__do 15-04-2010

Uitnodiging: UMCG

logo       

Groningen, maart 2010

 


Kunst en vormgeving in een modern ziekenhuis

Inleidingen en rondleiding in het UMCG

In moderne ziekenhuizen heeft niet alleen kunst een functie maar ook de vormgeving. Bij de bouw van het UMCG zijn kunst en vormgeving geïntegreerd gehanteerd. De kunstcommissie bestond uit kunst-experts en architecten. De rijksbouwmeester was voorzitter. Poliklinieken zijn elk door een andere interieur- architect ontworpen om zodoende elke polikliniek een andere uitstraling te geven, maar waarbij kunst en vormgeving ook als oriëntatie dienen voor de bezoeker. Tevens is bij de inrichting rekening gehouden met specifieke eisen/wensen van de betreffende patiëntengroep.
Zo is de nieuwe polikliniek Orthopedie,Traumatologie een goed voorbeeld van het versterkende element van samenvoeging van kunst en vormgeving.

Op donderdag 15 april 2010 organiseren de Vrienden van de Stad Groningen in samenwerking met de Kunstcommissie van het UMCG een excursie met inleiding en rondleidingen rond het thema "Kunst en vormgeving in een modern ziekenhuis". Daarbij zal ook worden ingegaan op de nieuwbouwplannen.
Het programma ziet er als volgt uit:

19.00 uur start van het programma;
tevoren verzamelen in de centrale hal van het UMCG, vervolgens:
- welkomstwoord
- inleiding door Ing. Jan Bouwhuijs, Hoofd Facilitaire Dienst (of een collega) over de plannen voor het UMCG in de komende decennia
- inleiding(en) over bewust hanteren van kunst en vormgeving in het UMCG, waarbij ook zal worden stilgestaan bij kunst die verplaatst of verwijderd moet worden
- rondleidingen (in enkele groepen)
- gezamenlijke afsluiting.

Voor deze activiteit kunt u zich opgeven door invulling van de strook in bulletin nr. 60 en toezending aan: T. Duursma, Juffer Marthastraat 32-C, 9989 EH Warffum of per e-mail aan duursmat@hetnet.nl (denk aan de t achter duursma!!); vermeld u dan wel uw adres- gegevens en het aantal personen dat wordt aangemeld.

 

| VRIENDEN VAN DE STAD GRONINGEN |
| « TERUG | DOSSIERS | ACTUEEL |
Activiteiten archief