Agenda | zaterdag 13 juni 2009

Groningen, mei 2009

Aan onze donateurs,

Excursie naar Dorkwerd

Kerk DorkwerdHet bestuur van de Vrienden van de Stad Groningen nodigt u uit tot een bezoek aan de onlangs geheel gerestaureerde kerk van Dorkwerd op zaterdag 13 juni 2009. Het in 1648 gebouwde kerkje van het in de gemeente Groningen gelegen gehucht Dorkwerd is vorig jaar prachtig gerestaureerd, waarbij ook aan archeologisch onderzoek naar de voorgeschiedenis van het gebouw is gedaan. (zie ook het artikel in het Vriendenbulletin nr. 57)

Plaats : N.H. kerk te Dorkwerd, aan de noord-west zijde van de stad.
Datum: zaterdag 13 juni 2009.

Het programma van deze excursie luidt als volgt:
10.00 uur: Ontvangst met een kopje koffie (prijs € 1,-) in het verenigingsgebouw naast de kerk: 'de Hoeksteen'.
10.30 uur: Uitleg over de restauratie van de kerk met Power Point presentatie door de heer drs. J.Ruurd Leegstra, architectuurhistoricus en restauratiedeskundige.
Aansluitend een bezoek aan de kerk onder leiding van de spreker.
Vervolgens geeft de kerkrentmeester/ouderling de heer Bart Fokkens uitleg over het op-knappen van de wierde van Dorkwerd. Eventueel kan nog een bezoek gebracht worden aan de pastorie ´Pax Intrantibus`, die nog leegstaat na het vertrek van de laatste pastoraal mede-werker de heer drs. ing. Jouke Telgenhof en zijn familie naar het Drentse Noordseschut.

Voor hen die rond 12.00 uur daartoe nog de moed hebben: een bezoek aan de begraafplaats van Wierum (een ritje van ca. 4 km. over Wierumerschouw) waar we het herstel van de oorspronkelijke wierde kunnen bekijken met toelichting door de provinciaal archeoloog de heer dr. Henny Groenendijk c.q. zijn vervanger.
Indien nodig wordt u verzocht zelf een lunchpakketje mee te nemen, voor een frisdrankje kan worden gezorgd.

Namens het bestuur van de Vrienden van de Stad Groningen,
mr. drs. J. van der Laan, secretaris.

Om een indruk te krijgen van het aantal deelnemers verzoeken wij u zich met antwoordstrook uit het Vriendenbulletin op te geven en daarbij te vermelden of u wel of niet* meegaat naar Wierum.
Inzenden aan: J. van der Laan, Quintuslaan 25, 9722 RT, Groningen.

 

| VRIENDEN VAN DE STAD GRONINGEN |
| « TERUG | DOSSIERS | ACTUEEL |
Activiteiten archief