Agenda | dinsdag 7 april 2009

Groningen, februari 2009

Aan onze donateurs,

Het bestuur van de Vrienden van de Stad Groningen nodigt u uit voor een lezing over

Het Ebbingekwartier als creatief centrum

Dinsdag 7 april 2009 om 20.00 uur in Het HeerenHuis, Spilsluizen 9

Op deze zeer interessante avond zullen vier personen vertellen wat er in het Ebbingkwartier gaande is aan activiteiten op creatief gebied.

De Stichting Creatieve Industrie Groningen is een initiatief van een aantal ondernemers. De stichting heeft als doel de economie en werkgelegenheid te versterken door het stimuleren van de creatieve industrie en het versterken van haar profiel in Groningen (city of talent) en regio. De stichting werkt actief aan het leggen van dwarsverbanden tussen de creatieve sector, het bedrijfsleven en kennisinstellingen.

Vanaf juni 2009 opereert de stichting vanuit de creatieve broedplaats Het Paleis aan de Bloemsingel in Groningen. Het Paleis staat midden in het Ebbingekwartier. De gemeente Groningen heeft het Ebbingekwartier tot bronpunt voor de creatieve industrie uitgeroepen.

De lezing zal daarom ook gaan over alle activiteiten die gaande zijn in het Ebbingekwartier.

Petra Koonstra, mede-initiator van Het Paleis vertelt over het concept, de geschiedenis en de stand van zaken van Het Paleis.

Bart Kempinga, geeft een toelichting op het landmarkproject, De Pijp en zal vertellen over de ontwikkeling van het Fablab, een innovatieve werkplaats die vanuit het concept ‘open source’ werkt.

Thea Warringa, zal uitleggen wat het innovatie bureau voor jong ondernemend en creatief talent genaamd PUB is.

Wilma Naaijer is intensief betrokken bij de invulling van het oude ‘Rust’ terrein aan de kop van het Boterdiep. Hier staat het Open Lab Ebbinge gepland. Een ‘tijdelijk’ innovatief dorp.

Introduce´s zijn welkom. We hopen weer velen van u te ontmoeten.

Namens het bestuur,

Thomas Sleyfer

 

| VRIENDEN VAN DE STAD GRONINGEN |
| « TERUG | DOSSIERS | ACTUEEL |
Activiteiten archief