Agenda__donderdag 13 juni 2013

logo       

 

Groningen, mei 2013

 

Aan onze donateurs


UITNODIGING

Rondleiding in het Universitair Medisch Centrum Groningen
op 13 juni 2013 (opgave verplicht)

Het is al weer even geleden dat we een rondleiding in het UMCG hebben georganiseerd rond het thema kunst. Hierbij nodigen we u van harte uit voor een rondleiding in deze ‘stad in de stad’, deze keer willen we u meer laten zien over de architectuur van het UMCG.

Het UMCG is voortdurend in ontwikkeling. De nieuwbouw op de plek van de oude bakstenen klinieken is gestart in de jaren tachtig en is nog steeds in volle gang. Er staan op het terrein niet alleen ziekenhuisgebouwen, maar ook gebouwen voor de opleiding tot arts, tandarts, voor het skillslab en voor wetenschappelijk onderzoek. Het nieuwste Eribagebouw biedt onderdak aan wetenschappers van over de hele wereld die onderzoek doen rond het thema Healthy Ageing oftewel Gezond ouder worden. De architectuur van het ziekenhuis beoogt een positieve bijdrage te leveren aan het genezingsproces, er wordt gestreefd naar een Healthy Environment.
Wij gaan weer eens in het UMCG kijken en laten ons rondleiden door een deskundige van het UMCG,
Freek de Bos, stafadviseur beleid Bouw & Infrastructuur UMCG. Dat gebeurt op:

datum: donderdagavond 13 juni 2013
tijd: 19.15 uur
plaats: Raadskamer UMCG, gebouw De Brug 8e verdieping, ingang 47 aan de Oostersingel tegenover eetcafé DE Buurvrouw. (Dus niet de centrale hal bij de hoofdingang.)

U wordt met koffie/thee ontvangen in de Raadskamer. Daar krijgt U eerst een korte presentatie van Freek de Bos en aansluitend volgt een rondleiding van ongeveer anderhalf uur.

Let op: het aantal deelnemers voor deze rondleiding is beperkt. Er kunnen maximaal 2 groepen tegelijk worden rondgeleid. Bij teveel aanmeldingen zal worden geloot.

Opgave tot uiterlijk 3 juni 2013 door een email te sturen aan maria@hintzbergen.nl met vermelding van uw naam, adres, telefoonnummer en het aantal personen (maximaal 2) voor de rondleiding UMCG.
U ontvangt uiterlijk 8 juni bericht of u bent geplaatst en een routebeschrijving.
Mogen wij u verzoeken om bij onverhoopte verhindering u af te melden, zodat we dan een ander alsnog gelegenheid kunnen geven mee te gaan?

Met vriendelijke groet,
namens het bestuur van de Vrienden van de Stad Groningen,
Maria Hintzbergen, bestuurslid
Telefoon: 050-5424848

 

| VRIENDEN VAN DE STAD GRONINGEN |
| « TERUG | DOSSIERS | ACTUEEL |
Activiteiten uitnodiging